Nieuwsbrief 25 juni

 

Beste leden van NIVO,

 

Het is alweer even dat we elkaar zagen in de Kers of de Kersenpit na een wedstrijd of training. Sommige van jullie zijn druk met beachvolleyballen en ook de zomeravond volleybalsessies voor de seniore teams zijn weer gestart. Jochem/Frank wederom bedankt voor de organisatie hiervan. Erg leuk om zo de periode richting de start van het nieuwe seizoen door te komen.

 

In deze nieuwsbrief van juni 2024 breng ik namens het bestuur belangrijk nieuws dat besproken moet worden voor de komst van het nieuwe seizoen.

 

Algemene Leden Vergadering (ALV)

 

Zoals elke jaar wordt de Algemene Leden Vergadering weer vormgegeven. Jullie bestuur is druk met het opmaken van ons resultaat van dit seizoen en een begroting voor het aankomende. Tevens zijn er diverse plannen gemaakt die wij graag met jullie willen delen. Er valt veel te bespreken dus als je erbij kunt zijn, graag! Via deze weg wil ik jullie alvast vragen donderdag 5 september te reserveren in de agenda voor onze ALV. Deze zal als vanouds worden belegd op Wijkcentrum Kersenboogerd (Brederodegracht 1, 1628 LZ Hoorn)

 

Een officiële uitnodiging met bijbehorende stukken wordt in juli verstuurd aan alle leden en belanghebbenden.

 

Start nieuwe seizoen.

 

Via deze weg wil ik mededelen dat maandag 2 september de start zal zijn van het nieuwe indoor seizoen. Ik begrijp dat we allemaal nog wachten op de nieuwe indelingen vanuit onze TC. Jesper is hier namens de TC druk over in gesprek geweest met het bestuur. De team indelingen zijn natuurlijk wel al bekend maar dit nieuwe seizoen staat voor 2 keer trainen en voor alles wat daarbij komt kijken.

 

De indeling is zo goed als rond en doorgerekend in de begroting. Het zal anders worden dan voorgaande jaren maar niet minder. Sterker nog er zal voor zowel jeugd als senioren de mogelijkheid bestaan om twee keer te gaan trainen in de week naast een wedstrijd. Maandag 2 september is voor die groep de eerste training en meer informatie volgt. Voor de leden die één keer trainen, waaronder ook onze recreanten, zal de start van het trainingsseizoen op woensdag 4 september zijn.

 

Plan scheidsrechterclinic.

 

Belangrijk om te weten is dat wij wederom een scheidsrechtersclinic zullen gaan organiseren aan het begin van het seizoen. De reden dat we dit doen is zodat meer mensen vanuit de club inzetbaar zijn voor het fluiten van wedstrijden. Als club hebben wij onze scheidsrechters nodig zodat we niet tegen hoge kosten scheidsrechters moeten gaan inhuren en ook niet een onevenredige vraag hoeven neer te leggen bij steeds dezelfde mensen. Vrijdag 13 september willen wij voor heren 2 en dames 3 en 4 een clinic organiseren. Mocht jou team er niet bijstaan maar je vindt dit wel leuk om te gaan doen, meld je even bij me aan. Deze clinic zal gewoon in de Kers worden gehouden onder leiding van Rob.

 

Het is belangrijk om te begrijpen dat wij als club de plicht hebben om scheidsrechters te leveren voor elke wedstrijd. Deze scheidsrechters moeten het niveau van de wedstrijd mogen fluiten. Om deze reden is het belangrijk om zoveel mogelijk spelers goed op te leiden als scheidsrechter. Hierdoor ontstaat er een brede poel en kunnen we als club eenvoudig onze wedstrijden plannen met een scheidsrechter. Wellicht voor sommige niet de meest favoriete taak, maar wel een die we gezamenlijk moeten blijven dragen. Om die reden verwachten wij dat alle eerder genoemde teams aanwezig zijn op de clinic. Heb je het niveau eerder al gehaald dan ben je natuurlijk welkom maar is er geen noodzaak.

 

Oefenwedstrijden aan de start van het nieuwe seizoen.

 

Aan het begin van het seizoen hebben we naast de scheidsrechtersclinic de Kers volledig afgehuurd voor alle teams (senioren en junioren). Er kunnen onderling wedstrijden worden gepland maar je kunt deze ruimte ook gebruiken om zelf een oefenwedstrijd te plannen tegen een team van buitenaf. Het gaat om vrijdag 6 en 13 september. Bij interesse horen wij graag via de wedstrijdsecretaris Astrid wie er gebruik wil maken van de ruimte zodat wij het kunnen stroomlijnen. Degene die als eerst komt is ook als eerst verzekerd van een plekje. Het zou mooi zijn als iedereen rekening houdt met je reguliere speeltijden jeugd en dames teams 19:00 en seniore heren 21:00. Let op, voor deze ruimte geldt vol = vol. Opgeven kan via wedstrijdsecretaris@volleybalnivo.nl

 

Vacature Toernooicommissie.

 

Helaas heeft Amko besloten om zich komend seizoen niet in te schrijven als lid en daarmee ook te stoppen als onderdeel van de toernooicommissie. Dat vind ik persoonlijk erg jammer en bij deze wil ik hem ontzettend bedanken voor zijn inzet de laatste jaren in met name (maar niet uitsluitend) de toernooicommissie.

 

Omdat we evengoed gewoon toernooien willen blijven draaien en Ray samen met Roos (voor de recreanten- en jeugdtoernooien) wel een extra handje kunnen gebruiken komend seizoen, hoop ik via deze weg een kandidaat te vinden die het leuk vindt om voor NIVO diverse toernooien te organiseren binnen de toernooicommissie. Bij recente toernooien kun je denken aan de Open NIVO toernooien maar afgelopen jaar voor het eerst ook een voortgezet onderwijs toernooi en hopelijk aankomend seizoen ook weer een basisschool toernooi.

 

Ray en Roos zouden graag met je in contact komen. Je kunt je informatie opvragen of je aanmelding doen per mail via toernooi@volleybalnivo.nl

 

Vacature 6e set commissie.

 

Onlangs zijn alle NIVO (jeugd en seniore) kampen weer voltooid. Ondanks minder weer dit jaar, zijn zowel het jeugdkamp als het seniorekamp geslaagd. Dit jaar hebben Stephanie, Yara en Ellen het kamp voor de senioren georganiseerd, heel erg bedankt voor de goede organisatie! Normaliter staat er aan het eind van het kamp een nieuwe kampcommissie op die het volgende jaar wil gaan organiseren. Helaas is dit deze keer niet gelukt. Omdat er best wel wat voorbereidend werk in zit en er niet te lang mee gewacht kan worden, (als je nog een goede kamplocatie wenst te huren) ben ik op korte termijn opzoek naar 3 (of meer) enthousiaste leden die het nieuwe seniorekamp willen organiseren. Aanmelden mag via voorzitter@volleybalnivo.nl

 

Technische commissie (JTC en TC)

 

Zoals eerder vermeld komt de TC binnenkort met de definitieve indelingen voor trainingsdagen en trainers. Op de achtergrond wordt er hard gewerkt om de bezetting rond te krijgen binnen budget. Wij hopen eind juni iedereen te hebben geïnformeerd.

 

Beachvolleybaltoernooien deze zomer.

 

Je kunt je nog steeds inschrijven voor de volgende beachvolleybaltoernooien:

 

1. Het Mid-Zomer Beachvolleybal Toernooi op zaterdag 29 juni op onze eigen beachvelden bij de Lingeweg. Aanmelden kan via: https://forms.gle/NvnLtJyKXzKp1XeSA (voor meer info zie onder)

 

2. Het Open Beach Volleybal Hoorn vanaf vrijdag 5 juli t/m zondag 7 juli op het stadsstrand bij de schouwburg voor meer info zie: https://www.openbeachvolleybalhoorn.nl/

 

Extra info 29 juni:

 

De wedstrijden zullen gespeeld worden in de ochtend van 10:30 tot 12:30 en in de middag vanaf 12:30 tot ongeveer 16:00 (afhankelijk van het aantal inschrijvingen).

 

Alle Beach-volleyballiefhebbers zijn van harte welkom. Ook als je geen eigen team hebt, dan kun jij je inschrijven en zorgt de organisatie ervoor dat je in een team wordt ingedeeld.

 

Je kan je inschrijven voor één van de volgende categorieën:

· Heren 2 vs 2

· Dames 2 vs 2

· Mix 2 vs 2

· Jeugd A/B 2 vs 2

· Recreanten 3 vs 3

 

Het kan gebeuren dat we te weinig aanmeldingen krijgen voor een categorie. In dat geval zullen we categorieën samenvoegen.

Voor niet-leden van BeacheninHoorn is het inschrijfgeld € 5,- (leden zijn gratis)

 

Ben je geïnteresseerd in beachvolleybal maar je weet het nog niet zeker, kom dan gratis meetrainen. Mocht je nog vragen, op- en/of aanmerkingen hebben, mail de organisatie dan op beacheninhoorn@gmail.com

 

Voor nu wens ik iedereen een hele fijne zomervakantie. Rust lekker uit en ga tijdens de vakantie niet te ver met het camping- of beachvolleybal 😉 We zien elkaar hopelijk blessurevrij voor de start van het nieuwe seizoen op de Algemene Leden Vergadering.

 

Met sportieve groet,

 

Roy Berkhout

Voorzitter volleybalvereniging NIVO