Nieuwsbrief 12 april

Beste leden van NIVO,

 

Het einde van het seizoen is in zicht en wat een seizoen is het voor sommige teams geweest. Bij de MA-jeugd zijn er door beide teams mooie resultaten geboekt maar ook ons Dames 4 is kampioen geworden!! (Gefeliciteerd dames, we gaan jullie huldigen tijdens het mixtoernooi)

 

In deze nieuwsbrief van april 2024 breng ik namens het bestuur de laatste nieuwtjes voor NIVO.

 

Nieuws vanuit de shirtcommissie

 

Iedereen heeft onlangs zijn shirtmaat kunnen passen en doorgeven. We hebben deze informatie in goede orde ontvangen en zullen deze gebruiken voor de aanschaf van de nieuwe shirt voor de aankomende jaren. Dit proces zal niet afgerond zijn voor het einde van het seizoen maar is wel iets moois om naar uit te kijken.

 

Deze week zullen de laatste wedstrijden gespeeld worden. Woensdag 24 april verwachten wij alle wedstrijdshirts (gewassen) in de wedstrijdtassen terug zodat we deze kunnen vullen met de nieuwe shirts voor volgend seizoen.

 

Vindt je het leuk om je eigen wedstrijdshirt te bewaren, dan mag dit! Zorg ervoor dat je dan je eigen shirt meeneemt voordat deze wordt ingeleverd.

 

Nieuws uit de sponsorcommissie

 

Op dit moment zijn er voor vele teams al shirtsponsors gevonden en nu de aanschaf van de nieuwe shirt steeds dichterbij komt, is dit natuurlijk een punt van aandacht voor onze sponsorcommissie. Er zijn nog een aantal teams die geen sponsor hebben en het zou natuurlijk super zijn als ook deze teams met een shirtsponsor kunnen starten begin volgend seizoen. Weet jij of ben jij onze nieuwe sponsor? Neem dan even contact op met Jochem of Natasja via mailadres sponsor@volleybalnivo.nl.

 

Alle leads helpen, dit geldt natuurlijk ook als je wilt deelnemen aan de club van 50. Het bord zal binnenkort een mooie plek krijgen op onze locatie in de kers. We hopen dat het bij zichtbaarheid nog meer vrienden van de club gaat creëren.

 

Als laatste wil ik nog even aangeven dat er naast bovenstaande mogelijkheden van sponsoring ook individuele wijze zijn om NIVO te helpen aan extra inkomsten. Er is altijd de mogelijkheid om via sponsorkliks producten te kopen waarnaar je toch al opzoek was. Zo ontvangt NIVO een bepaald percentage van de aanschafwaarde. Zie de homepage.

 

Het kost jezelf niets en je club wordt er wijzer van. Dus ben je van plan om binnenkort iets te kopen kijk eerst even of het via sponsorkliks kan.

 

Goede doelen actie Univé ledenfonds

 

NIVO ingeschreven voor deelname

 

Het bericht is waarschijnlijk al via een van de App-groepen bij je voorbij gekomen, maar voor diegene die het gemist hebben toch nog even een verzoek om er iets mee te doen (als mogelijk). Onze club dingt mee naar een donatie van €1000,00 bij het Univé ledenfonds als goed doel voor het werkgebied rondom Univé winkelregio Hoorn. Een bedrag dat onze club op dit moment goed kan gebruiken. Onze kans om te winnen wordt bepaald door het aantal stemmen die we krijgen. De kans is klein maar desalniettemin wel aanwezig als we allemaal even een momentje nemen om te stemmen.

 

Mocht je zin, tijd en gelegenheid hebben dan kun je online je stem uitbrengen door hier te klikken.

Je kan je stem nog uitbrengen tot 1 mei 2024.

 

Plan scheidsrechtersclinic

 

Ik had er eerder al over geschreven, maar woensdag 17 april is het zover. Rob gaat voor dames 1 en 2 een scheidsrechter vaardigheidstraining voor klasse 1 en 2 geven. Niet alle dames kunnen erbij zijn en we hebben nog enkele plaatsen beschikbaar. Op onze clinic kunnen maximaal 14 dames deelnemen en we nodigen via deze weg dames 3 en 4 (die volgend seizoen beide 2e klasse gaan spelen) uit om deel te nemen. De clinic start om 19:00 en wordt gedurende de trainingstijd gegeven tijdens bijvoorbeeld een trainingswedstrijden tussen de twee teams en eventuele aanmelders van dames 3 en/of 4. Wij gaan voor een succesvolle avond die we in het nieuwe seizoen willen gaan herhalen.

 

Einde seizoen mix-toernooien

 

24 april is de laatste trainingsavond voor dit seizoen. Traditiegetrouw zullen alle MA, recreanten en senioren teamtrainingen komen te vervallen. Vanaf 19.00 (inloop) wordt er een gemixt toernooi gespeeld tot 22.30 en uiteraard daarna een gezellige borrel in de Kersepit om het einde seizoen goed af te sluiten. Hulp met opbouwen is welkom! Dit jaar zal dames 1 het toernooi organiseren en we hopen dat iedereen zich gaat inschrijven.

 

Voor de CMV4 jeugd komt de laatste training ook te vervallen. In plaats daarvan wordt er een uitje georganiseerd voor onze jongste leden. Roos is op dit moment druk bezig met de definitieve organisatie hiervan en komt er binnenkort bij de kinderen en ouders op terug.

 

Ook zal er voor de CMV6, MC1, MB 1 en 2 op de trainingsavond een mixtoernooi worden georganiseerd. Deze start om 17.30 en duurt tot 19.00. Een leuke ongedwongen afsluiter van het seizoen. Roos zal binnenkort hierover alle informatie met jullie delen. Hij vervangt jullie normale training maar we hopen dat iedereen het leuk vindt en gewoon komt. Bij deze de uitnodigen voor ouders en verzorgers om mee te komen spelen. Je kunt je hiervoor bij Roos opgeven via de team whatsapp-groep.

 

Inleveren wedstrijdballen

 

Net zoals voorgaande jaren vragen wij aan alle coaches van de junioren teams om hun wedstrijdballen op de laatste trainingsdag op 24 april in te leveren. Waar, Hoe en bij Wie? De coaches worden hierover nog geïnformeerd door Kevin den Ouden.

 

Voor de senioren teams geldt dat de ballen ingeleverd mogen worden, maar dit is geen verplichting. Als je de ballen gedurende de zomermaanden liever bij NIVO opslaat dan vragen we je de ballen 24 april in te leveren bij Michel Stam. Behoudt je de wedstrijdballen liever zelf dan mag dit, wij gaan er vanuit dat je dan zelf het onderhoud verzorgt voor het begin van het seizoen.

 

Huishoudelijke mededeling van René

 

René (beheerder van de Kers) heeft ons gevraagd geen banken meer te plaatsen voor de deuren van de kleedkamers of centrale in/uitgang van de zaal. Bij het spelen met 4 velden zijn de mogelijkheden van het plaatsen van banken beperkter. Helaas hebben wij vooralsnog geen oplossing voor dit probleem. Mocht je een creatieve oplossing hebben bedacht laat het mij weten via voorzitter@volleybalnivo.nl

 

Technische commissie (JTC en TC)

Alle ingevulde TC-enquêtes zijn ontvangen en het JTC en TC zullen binnenkort komen met hun plannen voor de meest passende teamindelingen voor komend seizoen. Altijd weer een spannend moment waarbij er een puzzel wordt gemaakt en er getracht wordt om met ieders wensen zoveel mogelijk rekening te houden.

 

Dit jaar zullen we eerder dan afgelopen keer ook komen met de trainingsindelingen en dagen om het beeld van volgend seizoen compleet te maken. Na het succes van twee keer trainen voor de jeugd willen we dit nu standaard gaan maken voor het nieuwe seizoen. Jesper is tevens bezig te inventariseren of een tweede keer trainen ook bij onze senioren teams leeft. Heb je hier nog niets over gehoord of gelezen schiet dan Jesper even aan in de wandelgangen.

 

Voor aankomend seizoen heeft het bestuur het TC een duidelijke missie meegegeven rondom het budget voor de trainingen. Er zal op een andere manier gekeken worden naar de mogelijkheden om in onze ogen de kwaliteit te waarborgen en toch net even anders training te krijgen dan het afgelopen seizoen. Het doel achter deze verandering is het sturen op een sluitende begroting. Heb je na het ontvangen van het nieuwe trainingsschema vragen stel ze gerust aan de technische commissie of het bestuur.

 

Beachen gaat weer beginnen

 

Hopelijk heeft iedereen de berichten van Beachen in Hoorn ontvangen en gaat NIVO weer lekker Beachtraining volgen en/of vrijspelen op de mooie Beachvelden op het ADOS terrein. Via deze weg deel ik nog even de belangrijke informatie:

 

Voor de jeugd is het mogelijk om één of twee keer per week te trainen En senioren kunnen één of twee keer per week trainen en/of kunnen één keer per week meedoen in een vrijspeelgroep.

 

Het is ook mogelijk om je alleen in te schrijven voor vrijspelen, zodat je bijvoorbeeld in het weekend een veld kan reserveren.

(in de mail ontvangen op 7 april staat meer informatie over contributie, trainingsdagen en -tijden)

 

Inschrijven voor het beachvolleybal kan tot en met 20 april via deze link

Mocht je het nog niet zeker weten of beachvolleybal iets voor jou is, kom dan eerst 3 keer gratis meetrainen. Mocht je nog vragen, op- en/of aanmerkingen hebben, mail de organisatie dan op beacheninhoorn@gmail.com

 

Allereerste toernooi voor het Voortgezet Onderwijs

 

Afgelopen maandag 25 maart was het dan eindelijk zover. Na maandenlange voorbereiding heeft NIVO het eerste toernooi georganiseerd voor alle Voortgezet Onderwijs instellingen van de gemeente Hoorn. Ondanks alle beste intenties van de diverse colleges konden deze eerste ronde enkel het Atlas college en praktijkschool West-Friesland deelnemen aan het toernooi. Het Tabor college heeft haar interesse voor komend jaar duidelijk gemaakt en ook bij VONK staan we voor volgend jaar onder de aandacht.

 

Het eerste toernooi is ondanks een minimale opkomst toch een uitstekend geslaagd en goed ontvangen toernooi geworden. De winnaars, 1 keer onderbouw en 1 keer bovenbouw zijn er vandoor gegaan met 2 supergrote en mooie wisselbekers. Je kunt meer informatie en foto’s terugvinden op onze socials.

 

Binnenkort gaan we evalueren en prikken we meteen een datum voor 2025!

 

Zomervakantie periode

Namens het bestuur wens ik iedereen heel veel plezier met de laatste wedstrijden, trainingen en het mixtoernooi. Voor diegene die gaan beachen hopen wij op mooie zomeravonden. Ik hoorde in de wandelgangen dat ook Frank en Jochem ook weer bezig zijn met het organiseren van zomeravond volleybal, dus wellicht een mooi alternatief op beachvolleybal.

 

De ALV staat nog niet gepland maar komt er natuurlijk wel aan voor de start van het nieuwe seizoen. Hierover zal binnenkort per mail meer informatie verzonden worden.

 

Met sportieve groet, Roy Berkhout

 

Voorzitter volleybalvereniging NIVO