Nieuwsbrief 13 december

Beste leden van NIVO,

 

Dan is het alweer december 2023. Het einde van het jaar, maar nog niet van het seizoen, in ieder geval niet voor de senioren. De junioren kennen wel seizoenshelften per speeljaar en op dit moment zijn er 2 MA teams die beiden erg goed draaien dit seizoen. Zo is de MA2 al winterkampioen (gefeliciteerd!!!!) en zal volgende seizoenshelft gaan uitkomen in de eerste klasse. Maar ook de MA1 doet het enorm goed in de eerste klasse en maakt kans om in de tweede helft van het seizoen te gaan uitkomen in de hoofdklasse. Super leuk.

Verder is december toch altijd even de maand van terugkijken en vooruitblikken…

 

Terugkijkend op de eerste helft van het seizoen zijn er mooie stappen genomen door de club. Zo draaien bijna alle teams leuk mee in hun eigen klasse. We hebben een leuk aantal nieuwe inschrijvingen bij de CMV’s maar ook de recreanten. Daarnaast hebben we (voor een groot gedeelte van de jeugdteams) een tweede keer trainen met groot succes geïntroduceerd. Mooie stappen.

 

Vooruitkijkend zijn we als bestuur natuurlijk erg druk met het mogelijk maken dat alle jeugd twee keer kan gaan trainen. De kampen (jeugd en senioren) staan weer in de steigers, we gaan twee grote jeugdtoernooien organiseren en ik hoop dat iedereen zich alweer heeft ingeschreven voor het kerstmixtoernooi 2023.

 

Vanuit het bestuur willen wij jullie alvast hele fijne feestdagen wensen.  Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar 2023.

 

Wedstrijden starten 19.30

Waarschijnlijk is dit al opgevallen maar in het geval dat dit niet zo is, wil ik bij deze mededelen dat de hockeyvereniging zijn wintertrainingen weer is gaan uitvoeren in de Kers. Hierdoor is de zaal niet meer beschikbaar vanaf 19:00 maar pas om 19:30. Opzetten van de velden doet ieder team nog steeds zelf en het is erg belangrijk dat dit goed maar ook snel gebeurt zodat de teams die om 21:15 willen starten dit ook kunnen doen.

 

Grote clubactie

De grote clubactie is ten einde. Namens NIVO wil ik iedereen super bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen. Dit geldt natuurlijk voor de jongens en meiden (mannen en vrouwen) die loten hebben verkocht maar uiteraard ook voor iedereen die loten heeft gekocht.

 

We hebben dit jaar maar liefst 243 loten verkocht. Dit zijn er 44 meer dan vorig jaar. Dit levert de NIVO ca. €550,00 op die wij uiteraard gaan inzetten om de club nog beter en leuker te maken.

 

Via deze weg willen wij als bestuur in het bijzonder Ilse Kramer bedanken voor haar harde werken en betrokkenheid bij de organisatie rondom de grote clubactie. Mede dankzij jouw inzet is dit mooie resultaat behaald.

 

Zoals eerder aangekondigd zijn er prijzen voor de twee bestverkopende jeugdleden verdeeld in de categorie CMV leden en Nevobo junioren. Dit jaar heeft Amy Berkhout gewonnen in de categorie CMV en Frederieke Metselaar in de categorie Nevobo junioren. Meiden gefeliciteerd! We zullen contact opnemen met zowel Amy als Frederieke om ervoor te zorgen dat zij hun prijs binnenkort in ontvangst kunnen nemen.

 

Belangrijke openstaande NIVO vacatures

Volleybalvereniging NIVO is in mijn ogen een geweldige club mensen met uiteenlopende kwaliteiten, meningen en verschijningen maar hebben sowieso één overeenkomst en dat is dat we er met zijn allen iets sportiefs, leuks en vooral gezelligs van willen maken. Liefde voor de club!

 

Een club kan echter niet bestaan zonder dat diverse leden opstaan en zich melden om wat te doen voor de club zodat het voortbestaan gegarandeerd blijft. Groepen vrijwilligers waarvan het bestuur en de diverse commissies allemaal mooie voorbeelden zijn. Helaas moet ook ik wederom de oproep doen om je liefde voor NIVO om te zetten naar een stukje clubliefde in de vorm van het worden van vrijwilliger. Na mijn tweede oproep heeft zich helaas nog geen kandidaat beschikbaar gesteld om een vacature op te vullen…

 

Op dit moment staan er al ruim een jaar 2 hele belangrijke posities ter opvulling open. Hierover is meermaals gecommuniceerd maar helaas heeft het nog niet geleid tot opvulling. Tijdens de ALV is er door Kees-Jan en Frank nogmaals een dringende oproep gedaan om vervanging van hun posities. Top op heden heeft niemand zich gemeld bij het bestuur nog bij Kees-Jan of Frank om het stokje over te nemen. Via deze weg daarom wederom de aandacht voor deze functies.

 

Hierbij wil ik graag extra benadrukken dat het voor NIVO niet mogelijk is om op vergelijkbare manier door te gaan zonder opvolging van deze functies! Er kan ook niet verwacht worden van het huidige bestuur dat zij dit er nog ‘even’ bij gaan doen. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat het bestuur en alle huidige vrijwilligers dit belangeloos doen zodat alle leden van NIVO kunnen sporten en lol kunnen maken binnen onze prachtige club.

 

Het is nu de hoogste tijd dat er iemand of een duo opstaat die de vacatures gaan opvullen. Door het samen te doen kun je de last wat lichter maken en samen de kennis en kunde opdoen van Kees-Jan en/of Frank. Meld je aub ook als je geen duo hebt, maar wel interesse hebt om een deel te doen.

 

Speelkern wedstrijd coördinator
Kees-Jan doet al jaren de speelkern coördinatie ondanks dat zijn kinderen allang niet meer in de CMV leeftijden spelen. Nu hij ook actief betrokken is bij het Beachen in Hoorn bestuur is het tijd geworden dat iemand het stokje van hem overneemt. Als bestuur denken wij aan een (groot)ouder die (klein)kinderen heeft in de CMV leeftijd die ervoor wil zorg dragen dat de door NIVO georganiseerde toernooidagen in goede orde worden afgestemd, georganiseerd en uitgevoerd. Deze toernooien vinden 2x per volleybal seizoen plaats en doe je uiteraard niet alleen. Kees-Jan is er op dit moment nog volop mee bezig en als je je nu aanmeld dan kun je stapsgewijs meegenomen worden in het proces zodat je pas in 2024 echt zelf de organisatie gaat overnemen. Dit is heel belangrijk voor de club aangezien Kees-Jan met of zonder vervanging in 2024 het stokje neerlegt. Zonder vervanging houdt het in dat de NIVO geen toernooi organiseert en daardoor ook niet kan deelnemen aan toernooien die door andere clubs worden georganiseerd. Feitelijk kunnen de CMV dan wel blijven trainen maar geen wedstrijden meer spelen. Dat zou eeuwig zonde zijn.

 

Ik hoop dat deze dringende oproep een aantal aanmeldingen oplevert. Je mag dit in je eentje doen zoals Kees-Jan maar wil je liever met zijn tweeën dan zien wij daar ook mogelijkheden. We horen graag van jullie.

 

Wedstrijdsecretaris

Frank Andrioli vervult nu de rol van wedstrijdsecretaris. Zijn rol houdt in dat hij zorgt dat alle teams worden aangemeld bij de Nevobo, dat hij de geplande wedstrijden controleert op mogelijkheden en wisselingen aangegeven door teams doorvoert. Ook het maken van een fluitschema voor het seizoen behoort tot zijn taken. Frank doet dit net als Kees-Jan al behoorlijk wat jaren, maar wil er nu voor kiezen een stapje terug te doen per 2024. We zoeken dus ook voor deze functie met spoed een vervanger.

 

Heb je vragen over een van de twee genoemde rollen neem dan eens direct contact op met Kees-Jan of Frank. Ze leggen je graag uit wat de rol inhoudt en kunnen je ook een inzicht geven in de tijdsbelasting die uiteraard meevalt.

 

Kerstmixtoernooi 2023

Op woensdag 20 december is het zover. De normale trainingen voor de C, B, A jeugd, de recreanten en senioren teams maken plaats voor het kerstmixtoernooi 2023.

 

Junioren:  De C en B jeugdteams gaan tussen 17:15 en 18:45 met elkaar in gemixte vorm de sportieve strijd aan. Je kunt je nog steeds opgeven via Roos. Stuur haar dan een whatsapp bericht voor jouw deelname. Dit bericht kan gestuurd worden naar 06-29844078.

 

Senioren: De A’s, de recreanten en alle Seniorenteams zijn ook uitgenodigd om te komen spelen in gemixte vorm. Het toernooi voor de senioren loopt van 19:00 tot 22:30, hopelijk met afsluitende gezelligheid in de kersenpit.

 

Kampioenschap voor de MA1 (KOM DAT ZIEN!)

Zoals eerder vermeld maakt de MA1 grote kans om winterkampioen te worden. Als dit lukt dan gaan we hoofdklasse spelen met deze meiden!!!
Ze staan 3 sets voor met nog 1 wedstrijd te gaan. De laatste wedstrijd is tegen WhamWham MA2 uit in de Opgang (Zwaag). We wensen de Meiden en natuurlijk ook de coach Chiel heel veel succes en ook plezier! Het zou natuurlijk supertof zijn als we onze meiden gaan aanmoedigen ‘in het hol van de leeuw’, om na afloop de meiden als kampioenen te kunnen feliciteren. Bij deze de oproep om – bij tijd, zin en gelegenheid – te komen supporten op zaterdag 16 december 2023 om 15:30 in de Opgang (Akkerwinde 43, 1689 NT in Zwaag).

 

Kampioenen moet gehuldigd worden

Alle winterkampioenen (hopelijk zijn dat beide MA teams) worden nog gehuldigd. De datum hiervoor staat nog niet gepland en is uiteraard afhankelijk van wat MA1 in de laatste wedstrijd laat zien. Meer informatie hierover wordt gedeeld via de team apps en op onze socials.


NIVO seniorenkamp 2024

Het seniorenkamp 2024 heeft wederom voldoende support gekregen en kan doorgaan. Je kunt je natuurlijk nog steeds inschrijven maar niet meer via de Link. Heb je je bedacht, je wilt toch mee maar je hebt je nog niet ingeschreven, spreek dan even de kampcommissie aan. Stephanie, Yara of Ellen schrijven je graag nog even in.

 

Met sportieve groet,

 

Roy Berkhout

Voorzitter volleybalvereniging NIVO